Back to Top
 
 
 

Kwaliteit

De RBNG

De stichting RBNG (HBO Register van Beroepsbeoefenaren in de Natuurlijke Gezondheidszorg) is een overkoepelende organisatie die therapeuten op HBO-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg certificeert en registreert. Wij verlenen onze diensten aan beroepsverenigingen waarbij de therapeuten zijn aangesloten.


HBO-therapeuten

Alleen HBO-therapeuten worden geregistreerd in het openbare register van RBNG. Zij mogen de beschermde titel voeren Registertherapeut BNG®. Deze titel is vastgelegd bij het Benelux Merkenbureau.

 

Tuchtrecht

Naast registratie en certificatie biedt RBNG een onafhankelijk tuchtrecht. Dit is ondergebracht in een aparte stichting:
stichting TBNG (Tuchtrecht voor Beroepsbeoefenaren in de Natuurlijke Gezondheidszorg)

Voor meer info zie de website

R.B.N.G Register|Postbus 70|4700 AB Roosendaal|T: 0165 564 652|F: 0165 567 014||Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opleiding

Een afgeronde beroepsopleiding aan een door de FONG en OOG erkend instituut met medische basisvakken in het studiepakket. Indien de gevolgde opleiding niet aan de gestelde HBO eis voldoet, volgt hij/zij een vervolgopleiding in de medische basisvakken als aanvulling op de beroepsopleiding. Deze vervolgopleiding dient het HBO onderwijs te evenaren. Pas daarna behoort registratie bij de Sirtag tot de mogelijkheden.

 

Bijscholing

Om voor herregistratie in aanmerking te komen, dienen per jaar 12 dagdelen te worden gevolgd e.e.a. volgens vast omschreven richtlijnen.

 

Goede praktijkvoering

Hiervoor zijn richtlijnen vastgesteld met betrekking tot de praktijkinrichting, administratie, bereikbaarheid en waarnemingregeling bij afwezigheid e.d. Ook de hygiëne maakt een wezenlijk onderdeel uit van deze regelgeving.

 

Handhaving praktijkvaardigheid

Dit houdt minimum van 16 uur praktijkvoering per week in, waarvan minimaal 9,5 uur cliëntgebonden dient te zijn.

Joomla SEF URLs by Artio

Opgepast! Deze site gebruikt cookies en soortgelijke technologieën.

Indien u uw browser instellingen niet aanpast, gaat u hiermee akkoord. Meer weten

Begrepen